Al 65 jaar ‘sfeer, kwaliteit en vooral veel plezier’

0
189

Het geheim van Balk onthuld

ZUIDHORN – Zalencentrum en restaurant Balk bestaat deze week 65 jaar. “1 april 1953 zijn mijn opa en oma begonnen met het uitbaten van het dorpscafé”, weet Bert Balk te vertellen. Toen al was gezelligheid troef en dat werd doorgezet door vader en moeder Balk die in 1967 het stokje van het familiebedrijf overnamen. “Het werd steeds drukker en drukker, waardoor we na 1984 flink zijn gaan uitbreiden.” Omliggende panden en bedrijven werden overgenomen waardoor Balk kon doorgroeien. “Sindsdien hebben wij onze naam gevestigd als ideale feestlocatie voor jubileums, bruiloften, klaverjasavonden en diners”, vertelt Bert. “En nog altijd groeien we door. Stapje voor stapje. Dat doen we door vooral goed te luisteren naar onze gasten en te kijken naar wat zij graag willen zien.” En horen binnenkort, want Zaal Balk trapt straks een gloednieuw muziekseizoen af, waarbij zij twaalf weken lang iedere vrijdag een goede band of (regionale) topartiest live op het podium hebben. “Blues, Nederlandstalig, pop, we gaan alles uitproberen”, lacht Bert. “Daarna gaan we kijken wat het publiek het leukst vindt. Daar gaan we dan mee door.” De ontwikkeling past in de visie van Bert en Marieke die nog altijd vol enthousiasme bouwen aan hun ideale horecazaak. Net als de ouders en grootouders van Bert Balk jarenlang hebben gedaan. 65 jaar inmiddels. Er moet dus een geheim zijn, stellen wij vast. “Het geheim van Balk is heel simpel”, duidt Bert. “Sfeer en kwaliteit. Daarnaast doen we alles met veel plezier en vol overgave. Dat blijkt ook uit het feit dat onze medewerkers hier al lang rondlopen. Dat is niet zonder reden. Het moet gewoon leuk zijn om hier binnen te lopen. Maar of dat nu een geheim is?”