Dorpen Zuidhorn worden ‘toekomstbestendig’

0
344

ZUIDHORN – De gemeente Zuidhorn gaat haar dorpen ondersteunen richting een goede en gezonde toekomst. Vele dorpsbelangenverenigingen waren aanwezig tijdens de startbijeenkomst voor het ‘Manifest Toekomstbestendige Dorpen’ waar zij uitleg kregen over de plannen en daarnaast nog een mooie show voorgeschoteld kregen van de wereldberoemde Groninger cabaretier, entertainer en zanger Arno van der Heyden. Van der Heyden maakte een leuk en leerzaam rondje langs de dorpen, waarbij hij onderweg cd’s en droge worsten uitdeelde voor goed beantwoorde quizvragen. “Het is de bedoeling dat de dorpen in de gemeente Zuidhorn voor december een nieuwe dorpsvisie of manifest –hoe je het wilt noemen- presenteren met daarin hun plannen en wensen voor de toekomst”, aldus wethouder Fred Stol. “Dat hoeven zij niet alleen te doen. De gemeente gaat hun daarbij ondersteunen zodat wij onze dorpen op een goede en gezonde kunnen overdragen aan de nieuwe gemeente Westerkwartier.” Stol vertelt dat dit de wens van de gemeenteraad is, die graag ziet dat hun dorpen sterk en toekomstbestendig het nieuwe avontuur aanvangen. De meeste dorpsbelangenverenigingen gaven aan open te staan voor de plannen en bezig te gaan met een manifest.