LEGiO museum onthult nieuwe aanwinsten

0
239

GROOTEGAST – De Nederlandse jeugdboekenserie De Kameleon is bekend bij een groot publiek. Regisseur Steven de Jong heeft al twee Kameleon-films op zijn naam staan en werkt nu samen met KRO-NCRV aan een twaalfdelige serie over Nederlands bekendste tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer. De opnames zijn afgelopen zomer gestart en de serie zal dit jaar -het culturele jaar van Friesland- worden uitgezonden. Voor het LEGiO museum te Grootegast is dit een leuke reden om ook met de Kameleon aan de slag te gaan. Door één van de vrijwilligers is het bekende bootje met de tweeling nagebouwd en een andere vrijwilliger heeft ook nog eens de Smederij van Klinkhamer, zoals in het dorp Terherne staat, nagebouwd. Deze bouwwerken hebben een plek gekregen in de grote LEGO-modelstad van het Museum, waar al vele bekende gebouwen uit Noord Nederland een plekje hebben gekregen. Steven de Jong was Tweede Paasdag te gast in het Grootegaster museum om de nieuwe aanwinsten te onthullen.