Harke Bosma vertelt over overzeese ervaringen

0
275

LUTJEGAST – Het is een hele ervaring geweest. Zoveel is duidelijk. Harke Bosma, lid van de Historische Kring Lutjegast en voorzitter van het Abel Tasman Museum, gaf vorige week een presentatie in dorpshuis Kompas te Lutjegast over zijn overzeese ervaringen in Tasmanië en Australië. In december maakte Bosma deel uit van de Grootegaster delegatie die de banden aanhaalde met de zustergemeenten Tasman District en Kingsborough en een bijzondere ontmoeting met de Maori’s beleefde. Dit 375 jaar na de bloederige ontmoeting tussen Tasman zijn bemanningsleden en de voorouders van de huidige Maori’s. Er was veel te vertellen en men hing dan ook ademloos aan de lippen van de enthousiast vertellende Bosma. In het tweede deel van de avond was het de beurt aan Historisch Lutjegast over welke activiteiten en thema’s er komend jaar nog op stapel staan.