Duiker en damwand Notoaristuun bijna klaar

0
347

GROOTEGAST – De duiker en damwand in de Notoaristuun bij het evenemententerrein in het park van Grootegast zijn bijna klaar voor gebruik. Op 9 april zal de constructie opgeleverd worden. Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast bracht donderdag een bezoek aan de bouwwerkzaamheden.

 “Dit is een langgekoesterde wens van de inwoners en de gemeente”, zegt De Haan. Hij vervolgt: “Dankzij de kortere en efficiëntere route naar het evenemententerrein hebben de omliggende woonwijken geen last meer van vrachtwagens en ander materiaal wanneer er evenementen zijn.” Richard Fransen van Loon- en Grondverzetbedrijf V.O.F. Wilgenburg, is blij met de voortgang van het project: “Dit is een mooi project, letterlijk in onze achtertuin. Hierdoor ontstaat er een mooi terrein voor evenementen. Ook zijn we erg tevreden over de prettige samenwerking met Broekema Wegenbouw.” Het project is op 7 februari aanbesteed en op 13 februari voor een bedrag van 46.000 euro toegekend aan Broekema Wegenbouw uit de stad Groningen. Broekema werkt samen met V.O.F. Wilgenburg uit Grootegast aan het project.