Aduard kinderlijk eenvoudig naar monsterscore: 9-0

0
227

Boerakker legt geen strobreed in de weg

ADUARD – Aduard 2000 en Boerakker ontmoetten elkaar voor het eerst in de veldcompetitie. Reden: Boerakker voetbalde altijd in de kelder van het amateurvoetbal.  Het proeft aan een hoger niveau en kon vorig seizoen nog mee. Dit jaar bepaald niet. De geel-zwarten staan stijf onderaan. De paars-witten, hoger niveau gewend,  lieten zien over meer kwaliteit te beschikken.  De productie werd flink opgevoerd en stokte net onder de tien.

“We moesten waken voor onderschatting”, sprak trainer Henk Alssema.   Aduard brak al snel de ban op het winderige maar zeer aangename sportpark aan de Burg. Van Barneveldweg. Dit na een eerste kansrijke situatie voor Boerakker, die werd verprutst. Bij een eerste kans voor Aduard was het meteen raak. Het was Michel Haaksema die na een vreemde stuit succesvol inschoot: 1-0. Even later profiteerde de thuisclub van een verkeerde terugspeelbal. Jeffrey Eggens ramde de bal echter tegen de lat. Het was volledige wanorde in de defensie van de geel-zwarten, die vorige week nog dichtbij een gelijkspel waren tegen Appingedam en een zeer goede wedstrijd speelden. Tegen Aduard was het voetbal en de strijdlust bijkans ver te zoeken. Na een vlot lopende aanval volleerde Haaksema van dichtbij hoog over. Het was een wonder dat het nog maar 1-0 stond. Na een half uur de mooiste actie van de wedstrijd en deze kreeg zowaar Boerakker de eer toe. Sale Rozema zette Remco van Merode in de wind. Zijn lob was geplaatst, over doelman Klaas Cruiming, maar tot geluk van Aduard ook over het doel. “De wedstrijd had anders kunnen lopen als de 1-1 gevallen was”, erkende Alssema. Dat was waar, een minuut later werd het wel 2-0 voor de thuisclub, dankzij Leon Smits. Ook al zou het 1-1 zijn geworden, de gasten maakten zoveel domme fouten, waarvan Aduard bij vlagen gretig profiteerde. Wederom door een terugspeelbal kon Eggens aantekenen voor 3-0. En nog voor de pauze werd het ook nog 4-0. Na een misser van Smits knalde Haaksema de bal in de bovenhoek. In de tweede helft liet ‘Auwert’ de teugels vieren en trok Boerakker er juist flink aan. De ingebrachte spits Lucas Dijk kreeg de bal zelfs op een presenteerblaadje, maar had te veel tijd nodig, waardoor de scoringskans omzeep werd geholpen. Na een uithaal van Eggens- vanuit een ingooi- die maar net naast het doel verdween, zette Boerakker twintig minuten lang de toon, voetbalde niet onaardig, maar wist geen kans te creëren. Vanaf de 66e minuut voerde de mannen uit het kloosterdorp de score weer op. Na het onderuithalen van de tegenstander, mocht Smits aanleggen vanaf 11 meter: Doelman Engert Vogelzang dook in de goede hoek, maar kwam er net niet aan: 5-0. Boerakker hield even de Aduarder trein tegen, die vervolgens weer op stoom raakte. De 6-0 kwam al snel op het bord. Doordat de Boerakker-doelman- pas zijn derde wedstrijd- zijn kooi te laat uitkwam, profiteerde Eggens: 6-0. Invaller Bart Star deelde ook in de inmiddels feestscore en schoot gemakkelijk nummer zeven in de netten. Boerakker liet te veel steken vallen en legde weinig strobreed in de weg. Sluitpost Vogelzang deelde in de malaise, liet de bal los, nu was het weer Smits die er als de kippen bij was: 8-0. In de voorlaatste minuut was dezelfde Smits, die er al drie gemaakt had, niet zelfzuchtig en gaf breed op Star: 9-0. En daar bleef het bij. “Nee, het had geen tien hoeven worden”, vond Alssema die dik tevreden was. De onvermijdelijke mosterdsoep van de plaatselijke slager smaakte beter dan ooit. Aduard, vorig jaar uit de tweede klasse gekelderd, staat bepaald niet hoog geklasseerd. Maar de wisselvallig acterende ploeg van Alssema heeft wel gewerkt aan het doelsaldo en kan door de 25 punten weer naar boven kijken. Aduard heeft nog wat in te halen. Bij een paar overwinningen komt zowaar de subtop in zicht…

Sportpark aan de Van Barneveldweg:  Aduard 2000-Boerakker 9-0 (4-0); Scoreverloop: 3. Michel Haaksema 1-0, 30. Leon Smits 2-0, 35. Jeffrey Eggens 3-0, 43. Haaksema 4-0, 66. Smits 5-0, 67. Eggens 6-0, 76. Bart Star 7-0, 80. Smits 8-0, 89. Star 9-0; Arbiter: Hofman; Gele kaart: Hans Wilpstra, Stefan Mulder, Joey Hummel (allen Boerakker); Toeschouwers: 80

Opstelling Aduard: Klaas Cruiming, Rick Kazemier, Remco van Merode, Hugo ter Horst, Sietse Nieboer, Mathijs van Beusekom, Michel Haaksma (68. Bart Star), Arend-Jan Linde, Arjen Baarda (59. Rico Huizinga), Leon Smits, Jeffrey Eggens

De Tweede Bal

Scheidsrechter Hofman viel in de tweede helft op de hobbelige grasmat en liet daarbij tevens zijn kaarten vallen. Joey Hummel van Boerakker raapte de rode kaart op en stopte deze in zijn achterzak. Om de kaart alsnog aan de arbiter terug te geven. Overigens had Hummel al geel op zak en solliciteerde eerder al naar een tweede en dus rode.