Expositie ‘600 jaar Zoutkamp’ geopend

0
219

ZOUTKAMP – Het Visserijmuseum was vrijdagmiddag het decor voor de feestelijke opening van de expositie ZK 600. Er was een speciale taak weggelegd voor de twee oudste inwoners van Zoutkamp. De heer Frik en mevrouw Spanninga-Nienhuis mochten namelijk het lint doorknippen. Zij werden bijgestaan door de jonge generatie, bestaande uit Thijs Buitjes en Mijs van der Ploeg. Het grote aantal aanwezigen genoot zichtbaar van dit bijzondere moment. De expositie is ingericht naar aanleiding van het 600-jarig bestaan van Zoutkamp en geeft een beeld van de wording en de geschiedenis van Zoutkamp van 1418 tot 2018. De rijke historie van het dynamische vissersdorp, gelegen aan de voormalige Lauwerszee, wordt getoond aan de hand van kaarten, oude foto’s en filmbeelden. De boeiende expositie is vanaf heden te bezichtigen tot en met 31 oktober. Het Visserijmuseum is dagelijks geopend voor het publiek.