Kraamvisite voor pasgeboren kalfje

0
409

OLDEKERK – Afgelopen zaterdag is er een minizeboekalf geboren bij fokkerij Langewold in Oldekerk. De zeboe is bekend als het heilige rund in India dat daar geheel vrij door de straten van de grote steden scharrelt. Eén van de opvallendste uiterlijke kenmerken van een zeboe is de bult op de schoft. Vandaar de groepsnaam bultrunderen. Bij de stieren is die bult veel groter. De minizeboe is een ondersoort en een van de kleinste runderen ter wereld. Deze ondersoort komt oorspronkelijk uit het hooggebergte van Ethiopië en gedijt  uitstekend in het Hollands klimaat. Het koekalf Bibi woog bij de geboorte 6 kg met een schofthoogte van 46 centimeter. Minizeboes komen voor in allerlei verschillende kleuren en patronen. Een kudde in de wei kan daarom een bont gezelschap zijn. Fokkerij Langewold fokt deze dieren voor onder andere zorg- en kinderboerderijen. Op de foto Micah op kraamvisite bij kalfje Bibi.