Sterrenkunde op CBS Het Anker

0
251

ZUIDHORN – Over sterren en planeten kunnen leerlingen op CBS Het Anker veel vertellen nadat ze vorige week een gastles kregen van Jeffrey Bout. In deze periode werken verschillende groepen aan het thema ‘De Ruimte’. Door veel activiteiten aan te bieden op school hebben kinderen al veel ontdekt over sterren en planeten. Tijdens de gastles en in het planetarium ontdekten ze nóg meer: Kun je de Maan pakken? Wat is de Maan? Waarom is die soms half en soms vol? Hoe groot is de Zon? Hoe ver zijn de sterren en gaan we er heen? Kunnen we leven op Mars? In het planetarium konden de kinderen ervaren hoe de sterren, behalve de Poolster, zich bewegen door het heelal en hoe de aarde er uitziet vanuit een raket, dat er een grotere ster is dan de Zon. Wat zullen we in de komende tijd veel naar de sterren kijken.