SWS De Adeborg bezoekt Westerbork

0
211

ADUARD – De groepen 7 en 8 zijn recent naar Westerbork geweest. Daar hebben zij een bezoekje gebracht aan Kamp Westerbork dat in de oorlogsjaren ’40-’45 fungeerde als doorgangskamp voor de concentratiekampen in Duitsland. “Een leerzame ervaring voor de leerlingen”, stelt Martin Lobers, docent van groep 8. Zij kregen onder meer foto’s te zien van mensen die daar tijdelijk verbleven en oude kleding uit die tijd. Tevens bezichtigden de leerlingen de beeldentuin en de wagons waarin de mensen werden vervoerd. “Wij vinden het belangrijk dat kinderen leren over wat er destijds is gebeurd”, vindt Lobers. “Kamp Westerbork is bij uitstek geschikt om kinderen uit te leggen wat de Tweede Wereldoorlog heeft betekend. De Adeborg is dan ook blij dat we tweejaarlijks met de kinderen het kamp kunnen bezoeken.” Het schoolreisje werd mede mogelijk gemaakt door de gemeente Zuidhorn die het bezoekje van de twee hoogste basisschoolklassen financieel heeft ondersteunt.