Leerlingen Terra in actie voor eigen vermaak

0
465

Verstoppertje in het schoolgebouw

OLDEKERK – In Oldekerk loopt een whoZnext-team rond. En dat hebben ze geweten bij Terra Oldekerk waar het afgelopen woensdag bijzonder rustig was. Uitgestorven zelfs. De reden? Leerlingen hadden zich verstopt in het schoolgebouw. Een activiteit opgezet door de acht leerlingen die zich hebben aangesloten bij het team en in goede banen geleid door Bart Brandts Buys van Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn (SWgZ).

“Ja, SWgZ in Oldekerk”, begint Bart. “En in Grootegast, waar we ook actief zijn bij de Woldborg. We kijken een beetje over de eigen gemeentegrenzen heen en werken in deze ook samen met de gemeente Grootegast. SWgZ is daar tegenwoordig actief in het jongerenwerk en daar horen ook de scholen bij.” Eén van de taken van Brandts Buys is het bij de hand nemen van de whoZnext-teams en zorgen dat zij dit schooljaar nog een aantal leuke activiteiten weten te organiseren. “Waaronder dus verstoppertje”, lacht Bart die wij ervan verdenken gezellig mee te hebben gedaan. “Op de basisschool deden we allemaal verstoppertje. Dat verdwijnt zodra kinderen naar het voortgezet onderwijs gaan. Maar dat houdt niet in dat het spelletje niet meer leuk is. Wat heet, in het eigen schoolgebouw is het hilarisch om jezelf te verstoppen.” Bart vertelt dat ze stapels dik in de archiefkasten lagen en dat ook de skeletten in het biologielokaal bezoek kregen. “Het was een mooie activiteit”, blikt Bart terug. “Vooraf hadden we 37 aanmeldingen, maar ik schat dat er zo’n 50 leerlingen meededen. Waaronder ook derde klassers. Mooi dus.” Brandts Buys gaat ervan uit dat er voor de zomervakantie nog een aantal leuke activiteiten worden uitgerold. “Waaronder een voetbaltoernooi”, licht hij een tipje van de sluier op. “Het team is goed op weg! De lessen ‘organisatiekunde’ slaan aan.”