Home Voorpagina Groningen Rabobank reikt Pretty Smart Power Girls de helpende hand

Rabobank reikt Pretty Smart Power Girls de helpende hand

0
Rabobank reikt Pretty Smart Power Girls de helpende hand

ZUIDHORN/RODEN – De meiden van team Pretty Smart POWER Girls gaan naar Amerika met hun oplossing voor het verminderen van drinkwatergebruik. De Rabobank helpt hen met de inzet van hun netwerk, kennis én een financiële bijdrage.

De meiden wonnen de eerste prijs in de Benelux-finale van de First Lego League (FLL) waardoor ze doorgaan naar het WK in Detroit eind april. Hiervoor hebben ze natuurlijk geld nodig, maar ze willen ook graag verder werken aan de oplossing van het probleem van drinkwaterschaarste. In deze wereldwijde wedstrijd op het gebied van wetenschap en techniek laten de jonge deelnemers opdrachten uitvoeren door hun zelfgebouwde en -programmeerde LEGO robot. De kinderen moeten daarnaast een oplossing vinden voor een maatschappelijk probleem De meiden hebben onderzoek gedaan naar innovatie met als thema ‘vermindering drinkwatergebruik door een innovatieve douchebak’. Hierbij wordt douchewater opgevangen en hergebruikt als spoelwater voor het toilet. “Rabobank Noordenveld West Groningen richt zich op versterken van de regio samen met haar klanten. Dit doen wij o.a. door projecten te ondersteunen, maar ook door het inzetten van onze kennis en netwerk”, vertelt Ramona Jansma, accountmanager MKB bij Rabobank Noordenveld West Groningen. “Wij werden benaderd door één van de ouders of wij als bank iets kunnen doen.” Dit initiatief van de Pretty Smart Power Girls linkt aan de thema’s waar de bank zich richt op het gebied van talentontwikkeling en duurzaamheid. Dit is ook de reden dat de meiden een bijdrage krijgen. Daarnaast heeft de bank hen in contact gebracht met een relatie die het team verder kan helpen bij hun oplossing voor het hergebruik van douchewater. “Wij vinden het belangrijk dat talent wordt behouden in de regio en dat jongeren bewust worden gemaakt van maatschappelijke issues; de problematiek van het drinkwater en duurzaamheid, daarom helpen wij deze meiden graag verder”, aldus Ramona.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here