Winnares geeft ‘1 minuut gratis winkelen’ weg aan Voedselbank

0
303

“Wij zijn ontzettend blij met de gift van Aafke Postma”

GRIJPSKERK – Oplettende lezers is het misschien opgevallen. De grote prijs van 1 minuut gratis winkelen bij Jumbo Arkema in Grijpskerk -die stemmers op ‘het Leukste Bedrijf van de Streek’ konden winnen- is nooit uitgereikt. Geen mooie foto’s van een trotse winnaar of winnares met een kar vol boodschappen in de krant en geen video vol snelle beelden op onze Facebookpagina. Winnares Aafke Postma uit Buitenpost besloot haar prijs ter beschikking te stellen aan de voedselbank, waarop wij contact zochten met voorzitter Jan Oomkes van Voedselbank Westerkwartier. Oomkes reageerde verheugd op het bericht dat de voedselbank de prijs mocht overnemen, maar schetste wel dat van één minuut gratis winkelen geen sprake kon zijn. “Dan zouden wij één gezin moeten kiezen die dit dan zou mogen doen”, aldus Oomkes. “Dat is niet te doen en bovendien oneerlijk.” In overleg met Jumbo Arkema is besloten om de prijs om te zetten in 150 euro aan houdbare etenswaren, uit te kiezen door de Voedselbank. “150 euro is wat een minuut racen door de winkel ongeveer in het karretje brengt”, weet Johan Arkema uit eerdere ervaringen. De Voedselbank maakte een boodschappenlijstje welke vervolgens werd ingekocht door de Grijpskerker Jumbo. Woensdag werden de etenswaren dankbaar in ontvangst genomen. Met man en macht werden de producten overgezet van de auto van de supermarkt naar de wagen van de voedselbank. “We kunnen weer een heleboel mensen van gezond eten voorzien”, aldus een opgetogen Oomkes. “Wij zijn ontzettend blij met deze gift van Aafke Postma en Jumbo Arkema.”