TTV Buitenpost 1 sluit seizoen af als runner-up

0
1458

BUITENPOST – Tafeltennissers Arnoud Hofman, André Folmer en Koen Molewijk eindigden het voorjaarsseizoen in de landelijke 3e-divisie met een thuiswedstrijd tegen De Toekomst 2 uit Lochem (Gelderland). Titelfavorieten Erik Ernst, Rutger Carelse en Kim Hergelink hadden zaterdag 21 april slechts één punt nodig om promotie naar de 2e-divisie af te dwingen, terwijl de Buitenposters nog een puntje nodig hadden om definitief zeker te zijn van lijfsbehoud. In de spannende poule A was naast handhaving ook plek twee nog haalbaar; een plaats die het debuutseizoen van de Friezen nóg iets specialer zou maken.

Voor Hofman bleek het seizoen net wat te lang te duren. Hij was geen schim van zichzelf en leverde terecht drie wedstrijden in. Hofman dwong tegen Hergelink nog wel een vijfde game af, maar zag deze langzaam uit zijn handen glippen. Ook in het dubbelspel kon hij, met zijn inmiddels vaste dubbelpartner Folmer, geen potten breken. De grote man in Buitenpost was Molewijk, die goed was voor twee overwinningen. Hij won nipt van Hergelink en zorgde zo al vroeg op de dag voor definitief lijfsbehoud. Toen Molewijk ietwat geflatteerd Carelse versloeg kwam, gezien de standen in andere zalen, plaats twee erg dichtbij. Folmer stelde deze vakkundig veilig met zijn enige zege van de dag. Met degelijk spel zette hij Hergelink aan de kant.

Dankzij de 3-7 eindstand konden zowel De Toekomst 2 (kampioen) als Buitenpost 1 (runner-up) een feestje vieren. Buitenpost sloot zaterdag hun landelijke debuut dus verrassend succesvol af. Het komende najaarsseizoen kan er in Buitenpost wederom genoten worden van tafeltennis op landelijk niveau en dat terwijl er vooraf rekening werd gehouden met degradatie; een prestatie van formaat.