Rehoboth op bezoek bij voormalig kamp Westerbork

0
324

OLDEKERK – Groep 7 van de Rehoboth in Oldekerk is op excursie naar voormalig kamp Westerbork geweest. Ze kregen daar een presentatie over een Joodse familie uit Grijpskerk. Daarna deden ze een speurtocht in het museum met allerlei opdrachten over kinderen die in Westerbork hadden gezeten. Tenslotte gingen ze naar het kamp zelf. Daar hoorden ze allemaal verhalen over mensen die in kamp Westerbork hebben gezeten. Ze keken naar de steentjes die allemaal stonden voor een slachtoffer van de oorlog en ook hebben ze een oude barak gezien. Als laatste zijn ze naar het monument geweest en hebben stilgestaan bij de betekenis hiervan. De kinderen waren erg onder de indruk van alle dingen die ze hebben gehoord en gezien. Van de redactie: De tekst is geschreven door Lianne uit groep 7 die deze dag als reporter door het leven ging en verslag deed van de belevenissen. Waarvoor dank!