Schoolzone voor veilig Kornhorn

0
300

KORNHORN – Het verkeer kan een gevaarlijke plek zijn, ook rond scholen. Kinderen verdienen een veilige omgeving en als ouder zou je niet in hoeven te zitten over of je kind wel veilig kan oversteken. Daarom is er in Kornhorn, bij basisschool De Groene Borg, een schoolzone aangelegd. Een aangepaste parkeerplaats, twee vlakken met ‘Schoolzone’, een groot geel vlak en gekleurd wegmeubilair zorgen ervoor dat kinderen veilig kunnen oversteken naar school. Wethouder Mark de Haan van de gemeente Grootegast opende de zone samen met de docenten en leerlingen. Directeur van De Groene Borg, Zwaantje Buwalda: “De schoolzone is een duidelijke, vaste plek om over te steken. Dankzij de kleuren en de attributen zijn automobilisten op hun hoede, maar de kinderen ook. Bij De Groene Borg staat de veiligheid van onze kinderen voorop.”