Trekkertrek vol gas in Niezijl

0
238

Ronkende trekkers en gierende motoren

NIEZIJL – De negende editie, weet Thomas Kamminga uit zijn hoofd te melden. “Want volgend jaar hebben we een nóg groter feest!” Niezijl maakt zich op voor het 9de Trekkertrek-evenement aan de Rijksstraatweg op het erf van de familie Heemstra. Vorig jaar wist het tractorgeweld ruim 1.200 mensen naar het dorp te trekken. “Een enorm succes”, vindt Thomas die hoopt deze editie minstens evenveel mensen te mogen verwelkomen.

“We hebben zo’n tweehonderd trekkers aan de start staan”, vertelt Thomas. “Onderverdeeld in 13 klassen waarin men vol tegen elkaar strijd in diverse disciplines. Een vol programma dus.” De dag begint dan ook al om 9.00 uur, waarna de motoren tot ongeveer 18.30 uur blijven brullen, verwacht hij. “Het is voor ons dan ook één van de mooiste dagen van het jaar. De dag waarop een jaar aan voorbereidingen samen komt tot een prachtig evenement waar veel mensen plezier aan beleven.” Inclusief Thomas die met liefde elk jaar aan een nieuwe voorbereidingsronde begint. “Er namelijk wel wat bij kijken”, weet hij inmiddels uit ervaring. “Gelukkig hebben we een vaste groep mensen die altijd bereid zijn om mee te helpen. Zowel qua helpende handen als financieel.” En dat is belangrijk, aldus Thomas. “Eigenlijk kan ik daar heel kort over zijn”, lacht hij. “Zonder onze sponsoren –die elk jaar van de partij zijn-, onze vrijwilligers en de familie Heemstra is er geen Trekkertrek in Niezijl. Het is mooi dat zij elk jaar weer de middelen en hulp ter beschikking stellen, waardoor wij dit evenement kunnen realiseren.” 2 juni dus. Trekkertrek aan de Rijksstraatweg 46 tussen Niezijl en Noordhorn. Een dag vol spanning en sensatie, waarbij ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich vermaken met een grote bult zand, een springkussen, ‘Kleintje Trekkertrek’ en natuurlijk heerlijke ijsjes. De entree bedraagt 6 euro.