‘Wie draagt de kosten van de Skieding?’

0
188
Foto: Google Streetview

GROOTEGAST – De provincie Fryslân is druk bezig met de benodigde aanpassingen aan de Skieding om deze scheidingsweg tussen de provincies Groningen en Friesland veiliger te maken. Daar komen kosten bij kijken, beseft de gemeenteraad van Grootegast die benieuwd is of de provincie Fryslân deze kosten allemaal dekt en tot wanneer. De Friese provincie is de eigenaar van de provinciale weg. Verantwoordelijk wethouder Mark de Haan wist de raad gerust te stellen met de mededeling dat de Friezen alle kosten dragen en er geen financiële bijdragen worden verwacht van de provincie Groningen en de gemeente Grootegast, straks Westerkwartier. Wanneer er echt grote stappen gezet kunnen worden met de weg blijft nog even onzeker. Mark de Haan: “Binnenkort starten de gesprekken met de aanwonenden. Want waar een weg verlegd wordt, zullen ook percelen moeten worden aangepast. Hoe dat precies geregeld gaat worden moet blijken uit de gesprekken. Maar ik verwacht dat dit wel enige tijd in beslag zal nemen.”