Modderig Niezijl verwelkomt trekkergeweld aan de Rijksstraatweg

0
251

NIEZIJL – Het anders zo rustige en pittoreske dorpje Niezijl veranderd één keer per jaar in dé locatie bij uitstek voor een flinke dosis luidruchtig trekkergeweld. Dan is het tijd voor Trekkertrek, traditioneel gepland in de eerste weken van juni. Ronkende trekkers, brullende motoren en gierende banden om uit te maken welke trekker de aller-, maar dan ook écht de allerbeste is in zijn klasse. Topvertier bij uitstek waar veel mensen op af komen. Daarbij loopt niet alleen Niezijl uit. Ook vanuit de wijde omgeving weet men het terrein van de familie Heemstra te vinden. Zij verwelkomden ook dit jaar vele gasten en lieten met een grote glimlach hun grond omploegen door gevaarlijk klinkende tractoren. “Zonder de familie en de trouwe sponsoren kan dit ook helemaal niet”, lacht Thomas Kamminga. Overigens was ook ‘kleintje Trekkertrek’ dit jaar weer een doorslaand succes onder de toekomstige trekkerhelden.