Kunstevenement Boom aan Z. afgetrapt

0
973

ZUIDHORN – Wethouder Henk Bakker heeft vrijdag op symbolische wijze het startsein voor het kunstevenement Boom aan Z. gegeven. Boom aan Z. is een natuur- en kunstproject dat het einde van de zelfstandige gemeente Zuidhorn markeert  en de overgang naar de nieuwe gemeente Westerkwartier in gang zet. Dit gebeurt aan de hand van de oer levensvorm: bomen. De aftrap geschiedde bij de Westergastfabriek, gedurende een aantal maanden ook het hoofdkwartier voor de Boom aan Z. organisatie. Van hieruit initieert de organisatie diverse acties en activiteiten en werken ze toe naar het afsluitende evenement op 29 september aanstaande. De organisatie heeft inmiddels in alle dorpen in de gemeente een notenboom geplant. Boom aan Z. heeft verhalen nodig voor een schitterend afscheid van de gemeente Zuidhorn. Inwoners kunnen hun idee over een boom of bomen voor 1 juli aanstaande sturen naar boomaanz@zuidhorn.nl. Dit mag een filmpje, gedicht, muziekclip, blog, vlog, tekst, act of foto zijn. De organisatie is benieuwd naar alle ideeën.