Tweede lustrum voor Kroonkurken Ruilbeurs

0
316

NOORDHORNVan vrijdag 6 juli tot en met zaterdag 7 juli wordt dit jaar alweer de tiende Kroonkurken Ruilbeurs van het Noorden gehouden. Het idee voor deze beurs ontstond in 2008 bij Edzo Paap, op dat moment zelf verzamelaar van diverse zaken, waaronder  kroonkurken van Radler bier. Het eerste jaar kwamen er nog zes deelnemers, maar dat werden er in de daaropvolgende jaren al snel meer. Tegenwoordig weten ook doorgewinterde verzamelaars uit het buitenland de Dörpsstee te vinden en is het evenement uitgegroeid tot een ruilbeurs van internationale allure. “Vorig jaar waren er meer dan 37 deelnemers, waaronder verzamelaars uit Letland, Polen, Duitsland, België, Frankrijk en natuurlijk ons eigen land”, aldus Edzo Paap. “De groei was de laatste jaren zelfs zo groot dat een meer geschikte locatie moest worden gevonden en de ruilbeurs tegenwoordig op vrijdagmiddag begint en doorgaat tot en met de zaterdagmiddag. Het is de grootste Kroonkurken Ruilbeurs op Nederlandse bodem.” Het evenement voor kroonkurken verzamelaars wordt dit jaar georganiseerd door Edzo Paap en Erik Haaijema. De beurs vindt –net als afgelopen 2 jaren- plaats in Noordhorn.  Vrijdag 6 juli is de beurs geopend van 14.00 tot 22.00 uur. Zaterdag 7 juli is men welkom van 9.00 tot 16.00 uur. Deelname kost 10 euro per dag, 15 euro voor beide dagen. Voor meer informatie en/of aanmelden voor de beurs neem contact op met EdzoPaap@debierdop.nl of ehaaijema@hotmail.com.