Zunobri C1 kampioen na thriller

0
242

ZUIDHORN – Supergemotiveerd, maar gespannen begon Zunobri C1 afgelopen zaterdag aan de wedstrijd tegen DWA/Argo C2 uit Winsum. Alleen bij winst kon het team gedeeld kampioen worden met Noordenveld uit Roden. Zunobri schoot goed uit de startblokken. Door een doorloopbal van Mare kwam de thuisploeg al snel op voorsprong. DWA/Argo gaf goed partij en trok de stand met een strafworp direct gelijk naar 1-1. Vera bracht de 2-1 op het scorebord, waarna de tegenstander wederom door een strafworp weer op gelijke hoogte kwam. Ook Mare kreeg een strafworp mee, die ze zelf benutte. Door prachtige schoten van Marieke en Jesse liep Zunobri verder uit 5-2. De tegenstander liet zien ook een mooi schot in de handen te hebben. Mare schoot van afstand Zunobri op 6-3. Door een strafworp kwam DWA/Argo dichterbij. Jesse en Vera schoten Zunobri vervolgens op 8-4. En toen werd het nog even goed spannend. DWA/Argo kreeg de smaak te pakken en kwam tot 8-6. Door geconcentreerd verdedigen van iedereen bleef dit gelukkig de eindstand. C1 neemt met het kampioenschap afscheid van coaches Hans en Yoon-Ie Luining.