Groot feest bij heropening van grote zaal de Smidse

0
203

NIEKERK – Na 30 jaar intensief gebruik kon de grote zaal van Jongerencentrum de Smidse wel een broodnodige opknapbeurt gebruiken. Daarom ging eind maart de deur tijdelijk op slot en konden talloze vrijwilligers en bedrijven uit de regio aan de slag om weer een stuk van de Smidse op te knappen. De afgelopen jaren zijn al kleinere klussen opgepakt waarbij de Smidse gewoon open was, maar dit was en is de grootste klus die uitgevoerd moest worden en daardoor moesten de deuren helaas even dicht blijven.

Dankzij de inzet van de genoemde vrijwilligers die avond aan avond in de weer zijn geweest en met een strakke planning in de hand is de lijst verbeterpunten succesvol afgevinkt. Zo is onder andere complete verwarmingsinstallatie vervangen, is er geverfd,, heeft de DJ booth een makeover gekregen, is er nieuw licht en geluid aangeschaft en zo is er nog een lange lijst van grote en kleine klussen die de afgelopen weken uitgevoerd zijn. Het resultaat mag er zijn. En om het resultaat aan een ieder die Smidse een warm hart toedraagt te tonen gaan op vrijdag 8 juni om 20.00 uur de deuren weer open voor de officiële heropening. Onder het genot van een hapje en drankje zal DJ Sjabbo (Smedes, wethouder Grootegast) de eerste plaat instarten en kunnen de nieuwe geluidsinstallatie, lichtshow en de verbeterde akoestiek worden getest. Om de feestvreugde nog verder te verhogen zal Rock Cover band Lase deze avond de eerste band op het podium in de vernieuwde zaal gaan spelen.