Jeugdige voetballers opnieuw op kamp in Grootegast

0
1012

“We zien veel kinderen jaarlijks terug en dat is mooi”

GROOTEGAST – Na vijf succesvolle edities keert Voetbalkamp Westerkwartier ook dit jaar terug op de Grootegaster velden. Voor het zesde jaar op rij organiseren Jan Haan en Wietse de Blois het kamp dat ooit is voortgekomen uit de Univé-voetbaldagen. “Het is niet te bevatten hoe groot het is geworden”, vindt Jan Haan, die opnieuw hoopt op zo’n tweehonderd aanmeldingen.

Haan heeft een zwaar seizoen achter de rug waarbij hij als hoofdtrainer degradeerde met ‘zijn cluppie’ Fc Grootegast. Een behoorlijke tik. “Maar de blik gaat nu weer vooruit”, zegt hij. “Vol energie zijn we inmiddels druk bezig met de voorbereidingen voor het komende voetbalkamp dat traditiegetrouw op woensdag, donderdag en vrijdag wordt gehouden in de laatste week van de schoolvakantie.” Dit jaar dus op 29, 30 en 31 augustus. Al jaren weten de Blois en Haan trainers uit het Westerkwartier te mobiliseren om trainingen te leiden tijdens het voetbalkamp. Zo heeft Marcel Poll, destijds als hoofdtrainer van SV Marum, op het veld gestaan en is ook Wander Balkema (TLC) jaarlijks van de partij. Het resultaat van de kwalitatief hoogwaardige trainingen is dat Voetbalkamp Westerkwartier vorig jaar 180 voetballers mocht verwelkomen uit het hele Westerkwartier. Haan is er blij mee. “Sinds we zijn gaan voortborduren op de Univé-voetbaldagen is het voetbalkamp elk jaar weer een stukje groter gegroeid. Nog altijd krijgen we jaarlijks steeds meer aanmeldingen en groeit de groep kinderen. Vorig jaar mochten we 180 kinderen verwelkomen en dat is vlak bij het maximale dat we aan kunnen.” Tweehonderd kinderen rekent Haan op. “Inmiddels hebben we 160 aanmeldingen binnen voor dit jaar. Er zijn dus nog zo’n 40 plekken te vergeven.” Wie overigens denkt dat het voetbalkamp louter om voetbal draait heeft het mis. “Zo waren de voetbaldagen wel ingericht”, weet Haan. “Maar om kinderen hele dagen met een bal te laten trainen werkt gewoon niet. Daarom hebben wij tussen de trainingen door andere leuke activiteiten waar de kinderen aan deel kunnen nemen.” Op het complex van Fc Grootegast worden diverse spelletjesvormen aangeboden, er komt een pannakooi te staan en ook de luchtkussens zullen niet ontbreken. “Daarnaast werken we samen met het zwembad, dus ook bij de Woldzoom kunnen de kinderen terecht voor een leuk dagdeel.” Kinderen van 7 tot en met 14 jaar zijn welkom op het voetbalkamp. “We zien veel kinderen jaarlijks terug”, zegt Haan. “Dat is mooi, want dat houdt in dat we op de goede weg zijn en dat kinderen het leuk vinden om hier te zijn.” Gek is dat niet, want alle kinderen krijgen bij aanvang van het voetbalkamp hun eigen tenue en kunnen gedurende de activiteiten speciale prijzen winnen. “Denk daarbij aan ‘het Trainingsbeest’ en ‘Beste speler van de Copa Westerkwartier’”, verduidelijkt Haan. “Na afloop krijgen de kinderen een gepersonaliseerd certificaat waarop hun prestaties zijn vermeld. Kinderen die terugkeren zijn herkenbaar aan de sterren op hun tenue. Elke deelname levert namelijk één ster op.” Nog 40 plekken dus. Deelname aan Voetbalkamp Westerkwartier kost 85 euro voor drie dagen vol voetbal gerelateerde activiteiten van 9.00 tot 16.00 uur. Dat bedrag is inclusief een kledingpakket, het certificaat, lunch, drinken en lekkere tussendoortjes. “We hebben de prijs zo laag kunnen houden dankzij onze sponsoren”, besluit Haan. “Zij zorgen ervoor dat we deze dagen mooi kunnen aankleden en iets extra’s kunnen doen. Zonder sponsoren wordt het moeilijk, zo niet onmogelijk.” Merer informatie is te vinden op www.voetbalkampwk.nl. Hier kunnen kinderen ook aangemeld worden (zolang het maximale aantal inschrijvingen nog niet bereikt is).