Oranje boven op Schiermonnikoog!

0
965

SCHIERMONNIKOOG – Tijdens het 61e muziekfestival op Schiermonnikoog heeft het B-orkest van CMV Oranje Grootegast, onder leiding van Geertje Mars, de 1e prijs weten te behalen in de vijfde divisie met een mooie score van maar liefst 90 punten. Na een periode van hard werken vertrok de jeugdige delegatie van Oranje al met de boot van 06.30 uur naar Schiermonnikoog. Het orkest was als een van de eersten aan de beurt en betrad om 09.15 uur het podium. Met een mooie uitvoering van ‘Bliss’ van Jacob de Haan, die tevens in de jury zat, kwam het orkest met een goed gevoel van het podium af. Traditiegetrouw staat er ook nog een optreden in het muziekkoepeltje op het programma en daar bracht het B-orkest samen met het C-orkest nog drie leuke nummers ten gehore. Na wat welverdiende patatjes had iedereen een vrije middag op het eiland. Om 17.45 uur was eindelijk de prijsuitreiking en van alle 14 orkesten in de vijfde divisie bleek de jeugd van Oranje uiteindelijk met de 1e prijs naar huis te gaan. Een mooi resultaat na een leuke en vooral gezellige dag op Schiermonnikoog.