Werkbezoek Kamerlid D66 Paul van Meenen aan Terra Oldekerk

0
204

OLDEKERK – Tijdens een werkbezoek aan Terra Oldekerk heeft Paul van Meenen, lid Tweede Kamer en voor D66 verantwoordelijk voor de portefeuille onderwijs, ervaren hoe leuk én zinvol het groene onderwijs is. Van Meenen was zichtbaar onder de indruk van het onderwijs op de school.

Op vrijdag 1 juni bezocht Van Meenen Terra Oldekerk. Hij heeft zelf lang in het onderwijs gewerkt. De veelzijdigheid van het groene onderwijs werd door Terra Oldekerk op verschillende manieren onder de aandacht gebracht. Docenten en leerlingen hadden verschillende activiteiten voorbereid om het Tweede Kamerlid een goede indruk te geven van het (groene) onderwijs van Terra Oldekerk. Na het welkom was er eerst een rondleiding door de school. Daarna bracht Van Meenen flitsbezoeken aan diverse praktijklessen, waaronder voeding en dier. Er was volop ruimte om vragen te stellen en in gesprek te gaan met zowel docenten, leerlingen als schoolleiding. “Wat vooral indruk op mij maakt is de combinatie van theorie en praktijk binnen deze school. Vanuit een basis theoretisch kader op verschillende niveaus worden er hele goede praktijkopdrachten gegeven. Daar gaan de leerlingen ook nog letterlijk mee naar buiten. Zo wordt de theorie meteen in de praktijk gebracht”, aldus Van Meenen. Het bezoek werd afgesloten met een gesprek tussen Van Meenen en de schoolleiding. In het gesprek kwamen onder andere de meerwaarde van het groene onderwijs, de rol van de schoolleider en Passend onderwijs aan de orde.