Westerkwartbier gepresenteerd in Borg Nienoord

0
637

LEEK – In Leek werd recentelijk het Westerkwartbier gepresenteerd. Een serie van speciaalbieren gebaseerd op de vier gemeenten die per 1 januari 2019 de gemeente Westerkwartier zal vormen. Onder het toeziend oog van afgevaardigden van alle vier de gemeenten, werden de bieren gepresenteerd onder de slogan ‘Individueel uniek, gezamenlijk bijzonder.’ Brouwers Jacob en Gea van der Werk hebben gepoogd biertjes te brouwen die de karakters van iedere gemeente goed weergeven. ‘Het bier moet een lekkernij én een herinnering zijn’, stelde Jacob van der Werk. Het biertje gebaseerd op Grootegast – een dubbel met rood etiket – herbergt een knipoog naar de eigenzinnigheid van Abel Tasman. Opmerkelijk was dat de Zuidhorner Abt – met paars etiket – het biertje is met het hoogste alcoholpercentage. Dit betreft namelijk een quadrupel. De komende tijd gaan de brouwers van brouwerij het Vrolijcke Jonckertje bezig met het ontwerpen van een speciaal glas voor het Westerkwartbier. In het najaar zullen de biertjes in de verkoop gaan. Meer informatie is te vinden op www.vrolijckejoncker.nl/westerkwartbier.