Leerlingen Rehoboth ‘overleven’ in de natuur

0
464

OLDEKERK – Stel, je bent verdwaald en moet noodgedwongen in het bos overnachten. Hoe pak je dat aan? Met deze opdracht trok de klas van juf Theresia de Jager van CBS Rehoboth het ‘bos’ van de Kuzemerkooi in voor een leerzame middag. Nadat de leerlingen waren verdeeld in groepjes mochten zij met takken en een paar rollen sisaltouw een hut bouwen. Aan het eind van de middag werden de bouwwerkjes beoordeeld en gekeken welk groepje de beste hut had gebouwd. Daarnaast werden de leerlingen ook beoordeeld op het samenwerken, niet onbelangrijk in lastige situaties. Voor zowel de school als de Kuzemerkooi betrof het een pilot-opdracht. Bert Plaat: “Achterliggende bedoelingen zijn een aantal competenties op gebied van organiseren, improviseren en samenwerking te ontwikkelen. Maar ook om gewoon lekker buiten te zijn in de natuur.”