Stationspark Zuidhorn officieel in gebruik genomen

0
194

ZUIDHORN – Vrijdag 6 juli wordt de OV-hub van Zuidhorn officieel in gebruik genomen. Het Stationspark is gesitueerd naast het gemeentehuis van Zuidhorn en wordt dagelijks gebruikt door duizenden reizigers die per bus of trein richting Groningen of Friesland reizen. “Veel voorzieningen zijn inmiddels aanwezig”, aldus wethouder Henk Bakker, wijzend op de aanwezige parkeerplaatsen, fietsenstalling en watertappunt. Bij het station zit een restaurant waarmee de gemeente in gesprek is om te kijken of het restaurant haar openingstijden kan verruimen en ook daghoreca kan verzorgen. “Tevens zijn wij aan het kijken of er in het gebouw ruimte is om openbare toiletten te realiseren”, stelt Bakker, “en wordt het station straks voorzien van wifi voor de reizigers.” Overigens blijft men ook na de officiële ingebruikname werken aan het station, waar nog meer parkeerplaatsen worden aangelegd en een keerspoor.