Zunobri A1 behaalt vijfde kampioenschap

0
201

ZUIDHORN – Zaterdag speelde Zunobri A1 de laatste wedstrijd in deze samenstelling.  2 jaar geleden is het team bij elkaar gekomen en begonnen aan een succesvolle periode. Aan deze periode komt een eind vanwege verhuizing en studie van enkele spelers. In de laatste wedstrijd nam Zunobri het op tegen een bekende tegenstander, SDO uit Schoonoord. Bij winst kon het team het afscheid extra glans geven met het vijfde kampioenschap.

De score in de wedstrijd werd geopend door Harold Postuma die van dichtbij raak schoot. Door doelpunten van Irma Blaauw en Thomas Wijtsma kwam Zunobri A1 op een 4-2 voorsprong. Beide ploegen scoorden voor rust nog tweemaal zodat met een stand van 6-4 gerust werd.  In de rust hamerde coach Willem Pera er op de slordigheden uit het spel te halen en de aanvallende rebound beter te verzorgen. Na rust was het aanvoerster Loes Henstra die haar ploeg bij de hand nam met 2 goals. Zunobri A1 liep uit naar een 10-5 voorsprong en leek een makkelijke middag te hebben. De gasten uit Schoonoord kwamen echter knap terug tot een 10-9 stand waarbij de spanning weer helemaal terug was. Op dit moment ging Zunobri A1 wat geduldiger spelen en wisten ze de korf weer makkelijk te vinden. Via goals van onder andere Stefan Steenbergen en goed verdedigd werk van Yoon-ie Luining liep Zunobri A1 uit naar een 14-9 voorsprong. In de laatste minuten trakteerde Zunobri A1 het publiek nog op enkele fraaie combinaties. Bij een stand van 18-11 floot scheidsrechter Hidding voor het einde van de wedstrijd. Het vijfde kampioenschap kon gevierd worden. Het afscheid van het team en het behaalde kampioenschap werden tot in de late uurtjes gevierd met een barbecue en receptie met de ouders.