Succes Set‘m op bij toestelfinale FK

0
1665

DRACHTEN – Afgelopen zaterdag vond het Fries Kampioenschap turnen plaats voor de afzonderlijke turntoestellen. Van Set ‘m op uit Augustinusga hadden Stien Barkmeijer en Marieke Hoogsteen zich geplaatst voor deze finale voor alle vier toestellen: balk, brug, sprong en vloer.

Marieke Hoogsteen, die vorige week nog Fries Kampioen op de meerkamp werd, turnde perfect op het onderdeel sprong. Op dit toestel wist ze opnieuw het goud te veroveren. Stien Barkmeijer begon relaxt aan haar series en turnde op alle toestellen prachtige oefeningen. Het leverde haar maar liefst drie medailles op.  Ze werd twee keer derde op brug en sprong en haar vloeroefening werd beloond met een zilveren medaille. Beide dames kunnen terugkijken op een fantastisch seizoen met elk maar liefst vijf medailles! Ze keerden ook vol trots samen met trainster Anja de Bruin terug naar Augustinusga.