Man met een droom verrast; Eindelijk een reuzenrad voor Wim Pruim

0
343

NIEKERK –  Er was eens een man met een droom… Al vele jaren zet Wim Pruim zich met hart en ziel in voor het Jeugd-, Jongeren- en Volwassenenwerk De Smidse in Niekerk. Als algemeen bestuurslid, als lid van de feestweekcommissie, als manusje van alles, Wim is altijd in de weer voor de Smidse. En gedurende al die jaren dat hij dat doet opperde hij elk jaar weer dat er eens een reuzenrad bij de grote feesttent in de feestweek van Niekerk moest komen te staan. Praktische bezwaren, zoals bijvoorbeeld instabiele grond waardoor een reuzenrad om zou kunnen vallen, maakten dat deze droom van Wim nooit uit kwam.

Een aantal weken geleden kreeg Wim, volledig onverwacht, te horen dat hij ongeneeslijk ziek is en dat zijn einde nadert. Deze klap kwam uiteraard hard aan. Niet alleen bij Wim, maar ook bij de overige bestuursleden en vrijwilligers van de Smidse. De machteloosheid werd echter, na de eerste schok, in daden omgezet. Bestuursleden en vrijwilligers kunnen dan wel niet de ziekte genezen, dromen kunnen ze –soms- wel laten uitkomen. De Smidse zou de Smidse niet zijn en Niekerk (samen met Oldekerk en Faan) zou Niekerk niet zijn, als de schouders er onder gingen om het onmogelijke toch mogelijk te maken. Een reuzenrad in de feestweek zelf bleef onhaalbaar, maar de feestelijke start van de kaartverkoop voor de feestweek op zaterdag 16 juni, een evenement waar ook honderden mensen op af komen, bleek een goede tweede keus. Het hele land werd afgebeld en gemaild op zoek naar een beschikbaar reuzenrad en De Smidse ging samen met familie en vrienden van Wim aan de slag om geld in te zamelen om de kosten te kunnen dekken. Vanuit allerlei hoeken komen de laatste weken giften binnen op de rekening van de Smidse (NL11 RABO 0323 7279 48 o.v.v. Reuzenrad). De Smidse geeft aan dat alles wat extra ingezameld wordt, overgemaakt gaat worden naar KWF Kankerbestrijding.

Het resultaat: een droom die uitkomt voor Wim die zelf van niets wist. Er kwam, voor het eerst, een reuzenrad in Niekerk! Het 22,5 m hoge rad werd vrijdagavond na afloop van de wandelvierdaagse onthuld en draaide een uur lang voor de deelnemers van de Niekerker Wandelvierdaagse. Zaterdag tussen 12.00 en 19.00 uur kon iedereen de NOF-dorpen eens van bovenaf bekijken. De opbrengst was eveneens voor KWF.