De Woldborg zwemt tegen kanker

0
208

GROOTEGAST – Leerlingen van rsg de Borgen de Woldborg uit Grootegast waren twee dagen te vinden in het zwembad van Grootegast. Elke klas zwom in een kwartier zoveel mogelijk baantjes om daarmee geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds.De actie is een initiatief van docent bewegingsonderwijs Floor Egberts. Vorig jaar deed zij zelf mee aan de Groningen Swim Challenge en ontdekte dat ook scholen kunnen bijdragen door mee te doen aan de actie ‘Heel Groningen zwemt’.  Het doel van deze actie is zoveel mogelijk kinderen in het zwembad in beweging te krijgen en daarmee geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Op de Woldborg werd enthousiast gereageerd en het zwembad werd voor twee dagen besproken. De uitdaging was om in een kwartier tijd zoveel mogelijk baantjes te trekken. Per klas doken de leerlingen het water in om deze ‘challenge’ aan te gaan. En het resultaat mag er zijn! “Er is al een paar duizend euro binnen en tot 30 juni kunnen leerlingen hun sponsorgeld nog overmaken,” aldus een enthousiaste Egberts. “Ook mensen die niet benaderd zijn door onze leerlingen, kunnen een bijdrage storten op IBANnummer NL 62 ABNA 0458 7211 74 t.n.v. rsg de Borgen onder vermelding van: de Woldborg zwemt. De leerlingen doken er met plezier voor het water in!” Het uiteindelijke bedrag wordt na 30 juni bekendgemaakt en zal dan overhandigd worden aan het UMCG Kanker Researchfonds.