Bestuur Stichting Promotie Lutjegast op volle sterkte

0
338

Abel Tasman Struuntocht door de vier Westerkwartiergemeenten

LUTJEGAST – Het is Stichting Promotie Lutjegast (SPL) gelukt om de opengevallen plekken in het bestuur op te vullen met kundige en enthousiaste mensen. Fauve Meidam en Tim Wiersma zijn het bestuur komen versterken, “waardoor we er nu weer vol tegenaan kunnen”, aldus voorzitter Bert van der Vaart, die blij is met ‘zijn’ nieuwe aanwinsten.

Zowel Fauve als Tim zijn twee ‘nieuwe’ Lutjegasters. Beiden wonen nu zo’n twee jaar in het dorp en wilden graag deel uitmaken van het bestuur dat als doel heeft Lutjegast op de kaart én op de agenda’s te zetten. Fauve zal zich namens het bestuur gaan bezighouden met PR-zaken en gaat ervoor zorgen dat SPL goed zichtbaar is op social media. Tim gaat een tandem vormen met bestuurslid Hein Wijbenga en wordt (mede) verantwoordelijk voor de route van de Struuntocht, de logistiek en de vrijwilligers. Aan het enthousiasme zal het niet liggen, verzekert Fauve. En dat komt goed uit, want de Abel Tasman Struuntocht van volgend jaar staat inmiddels al in steiger, weet Bert van der Vaart. “De sponsoring is rond en in hoofdlijnen staat ook de route vast.” Uiteraard wil Van der Vaart niet al te veel uitweiden over de route, “maar je mag opschrijven dat we dit keer –in het kader van de gemeentelijke herindeling- alle vier de hoofdkernen van het Westerkwartier aandoen.” Nog een leuk nieuwtje is dat de hoofdsponsor Notebomers Bouwgroep Lutjegast wederom bereid is gevonden het evenement financieel te ondersteunen. “Ook is er een app in ontwikkeling die aan het einde van het jaar ‘live’ moet gaan”, meldt Van der Vaart. “Het is onze wens om de Struuntocht digitaal meer te ondersteunen. De app bevat onder meer informatie over de tocht, de routes en leuke feitjes en wetenswaardigheden die de deelnemers onderweg tegen komen.” Meer nieuws zal ongetwijfeld spoedig volgen, “want ook de Abel Tasman fietstocht staat binnenkort op het programma”, aldus bestuurslid Kees de Wit. Naast nieuwkomers Tim Wiersma en Fauve Meidam bestaat het vernieuwde bestuur uit de vertrouwde namen Bert van der Vaart, Annelies van der Velde, Hein Wijbenga, en Kees de Wit.