‘Sluiting La Vida slecht voor Grijpskerk’

0
338

GRIJPSKERK – Had het college van Zuidhorn niet meer kunnen doen voor onderneemster Heidi Ter Veld? Zij besloot onlangs haar zaak medio juli te sluiten na jaren van wateroverlast en schimmel door het verwaarloosde pand naast haar kledingzaak La Vida. Klaas-Wybo van der Hoek (GroenLinks) stelde dat de sluiting van de winkel slecht is voor het dorp Grijpskerk en wilde weten of het college van burgemeester en wethouders zich tot het uiterste heeft ingespannen om de problemen op te lossen en de zaak voor het dorp te behouden. Burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor antwoordde dat het college actief heeft gehandeld om de problemen op te lossen. “De eigenaar van het verwaarloosde pand heeft de lekkages opgelost”, aldus De Vries-Leggedoor. “Tevens heeft de gemeente een mediator aangeboden om de partijen nader tot elkaar te brengen.” Tevergeefs, zo blijkt nu de onderneemster heeft besloten haar activiteiten te stoppen. “Wij hebben nog contact met haar gezocht”, stelt de burgemeester, “maar haar besluit stond vast en dan houdt het jammer genoeg op.” Van der Hoek prees de inzet van het college, maar stelde wel dat de gemeente meer instrumenten nodig heeft om eigenaren die slecht voor hun pand zorgen eerder en harder aan te pakken.