Niekerker partycentrum al 10 jaar De Halte voor de  grootste feesten

0
1552

Partycentrum de Halte jubileert

NIEKERK – Partycentrum de Halte is inmiddels niet meer weg te denken uit het bruisende hart van Niekerk. Vele clubs, verenigingen en muzikanten mogen De Halte hun thuis noemen. Prachtig, vindt het ondernemerskwartet Johan en Ineke Posthumus en Jan en Anneke de Haan. Jan: “We hadden tien jaar geleden niet kunnen bedenken dat we hier zo’n leuke tijd zouden hebben.” Het eerste decennium is dan ook een succes geweest, klinkt het eensgezind. En dat moet gevierd worden. Met iedereen. Want dat is wat Partycentrum De Halte is; de ideale feestlocatie voor iedereen. Zaterdag 30 juni is het verjaardagsfeestje van De Halte, waarover verderop meer.

Want 10 jaar De Halte betekend ook 10 jaar verhalen en geschiedenis. “We wilden eigenlijk in eerste instantie een boerderij omturnen tot een partycentrum annex feestlocatie”, blikt Johan terug. Financieel een ‘zeer ambitieus’ plan kreeg hij van zijn adviseur te horen. Wel werden Johan en Ineke gewezen op de te koop staande kroeg in Niekerk, de Halte. Ook Jan en Anneke dachten al langer na over een horeca-avontuur en na een paar keer overleggen hakte het viertal de knoop door. “We besloten de uitdaging aan te gaan”, lacht Jan. “En moesten ook direct doorpakken”, vult Johan aan, “want dit was een gewilde locatie, vergis je niet.” Spijt hebben ze nooit gehad van hun gewaagde sprong in het diepe. “We hebben hier dan ook altijd plezier gehad”, vindt Ineke die vertelt over de vele hoogtepunten die zij de afgelopen jaren hebben gehad. Het allereerste wereldkampioenschap voetbal passeert de revue (jammer dat we er nu niet bij zijn), alsook het optreden van Mooi Wark in een stijf uitverkochte zaak. “Of wat te denken van de Bruce Springsteen coverband”, noemt Anneke. “Die waren net zo vol energie als the Boss zelf.” En dan waren er nog de spontane feestjes, herinnert Johan zich de degradatie van VV Niekerk 1 op –toen nog- een zondag. “Ze waren net gedegradeerd, maar we hebben nog nooit zo’n feest gehad.” De ingrediënten weet Johan zich nog wel te herinneren: “Groene zeep, gladde tafels en een sloot bier.” Moet ook kunnen, vindt het kwartet ondernemers. “Want hier zijn we gewoon normaal gebleven”, stelt Ineke. “Dat is denken wij ook een voorwaarde hier in dit dorp. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Je moet vooral niet beter voordoen dan dat je bent.” Het is één van de ‘geheimen’ waar het succes op is gebaseerd. Anneke: “Al helpt het natuurlijk ook mee dat men hier voor alles terecht kan.” De Halte is een veelzijdig bedrijf waar men terecht kan voor een borrel, een snack of een besloten feestje in één van de zalen. Zalen die inmiddels ook gevonden zijn door de plaatselijke muzikanten. Zo scherpen onder meer Dames Uut Westerkwartier (DUW), Mosterd na de Maaltijd en Switch hun muzikale kunsten aan in de ruimtes van de Halte. Plaatselijk talent dat ook het tiende verjaarsfeestje van de Halte zal opluisteren. Op zaterdag 30 juni dus. “Tussen 11.30 en 14.00 uur is de cafetaria open met een speciale actie”, vertelt Johan. “Wie een snack besteld krijgt er gratis patat bij.” Tot 14.00 uur dus, want daarna is ook personeel vrij zodat ze het jubileum mee kunnen vieren. Om 15.00 uur is er een kindermiddag voor de kleintjes met onder meer een levend poppenkast, schminken en de nodige lekkernijen. Tegelijkertijd is er een receptie voor genodigden aan de andere kant. Jan: “Tussen 18.00 en 21.00 uur bedanken we iedereen die iets voor ons heeft betekend en gedaan de afgelopen tien jaar. Inclusief de buren, want als die klagen, dan weet je het wel.” Jan lacht: “We hebben hier echt geluk gehad. Ik noem nu de buren als voorbeeld die met ons mee hebben gedacht, maar we zijn ook dankbaar dat we al tien jaar kunnen rekenen op toppersoneel dat altijd voor ons klaar staat.” Ineke knikt: “We kunnen het niet alleen en zijn inderdaad gezegend met onze ‘club’.” Dit is bovendien ook een leuk dorp en een goede gemeenschap om te hebben, vindt Johan. “We zijn echt blij met het vertrouwen dat we de afgelopen tien jaar hebben gekregen en hopen dat we dat nog lang mogen blijven houden. Daar gaan we in ieder geval ons best voor doen.” Het begin van het nieuwe decennium is zaterdag 30 juni om 22.00 uur als iedereen welkom is om het grote feest mee te vieren. De entree kost 20 euro en is inclusief eten en onbeperkt drinken. Tel daarbij op de muzikale omlijsting van Niels Span en Switch en een onvergetelijke avond is gegarandeerd.