Arno Brok

0
177

BUITENPOST – Op zaterdag 7 juli zal de Commissaris van de Koning,  Arno Brok om half negen de deelnemers aan de 20 km van de Swaddekuier laten starten met het luiden van de bel. Eerder om zeven uur doet Burgemeester Gerben Gerbrandy dit op de 40 km en Nynke Duyf zal om tien uur de start gaan regelen bij de 10 km. Nynke lijdt aan een vorm van ALS en zoals bekend staat de Swaddekuier in 2018 in het teken van deze dodelijke spierziekte. Er is de laatste maanden hard gewerkt en op zaterdag 7 juli staan tientallen vrijwilligers klaar om ook de editie van 2018 in goede banen te leiden. Deze bijzondere editie in het jaar van culturele hoofdstad heeft een extra feestelijk tintje gekregen in de vorm van veel entertainment onderweg op de routes. Zo is er op alle stempelposten muziek en zang en is er voor alle wandelaars onderweg verzorging. Honderden wandelaars hebben zich al ingeschreven. Meedoen kan nog steeds door op zaterdag 7 juli aan de start in Buitenpost in te schrijven. Zie www.swaddekuier.nl.