Monsterscore voor CMV Oranje Grootegast tijdens Rasteder Musiktage

0
483

RASTEDE/GROOTEGAST – Christelijke Muziekvereniging Oranje uit Grootegast reisde zondag af naar het Duitse Rastede voor de jaarlijke Rasteder Musiktage. In 2006 heeft Oranje nog deelgenomen in de derde divisie, ditmaal wachtte deelname in de eerste divisie. Op het programma stonden Vita Aeterna van Alexander Comitas en Mästare, alle söka dig van Rob Goorhuis, geschreven voor de deelname van Oranje aan het WMC in 2013. Nadat Oranje deze werken speelde in de sporthal met het karakteristieke Rasteder stilleven op de achtergrond werd er een feestje gevierd op het festivalterrein verderop, waar later ook de uitslag bekend gemaakt werd. Oranje kreeg maar liefst 98 punten voor haar optreden, een ongekend hoog puntental. Oranje mag zich nu dan ook naast wereldkampioen (WMC 2017) ook European Open Champion van 2018 noemen. Dit optreden was de eerste wedstrijddeelname na het afscheid van dirigent Anne van den Berg. In de tussenliggende periode heeft Jaap Musschenga de leiding zeer verdienstelijk overgenomen. De jury waardeerde zijn aandeel met een 10. Het orkest is Jaap zeer dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen periode. Vanaf deze week organiseert Oranje enkele proefdirecties waarna de nieuwe dirigent van CMV Oranje Grootegast gekozen zal worden.