Nieuwe kleding voor brandweer Grijpskerk en Oldehove

0
255

GRIJPSKERK – In de kazerne van Grijpskerk kregen de brandweerlieden van Grijpskerk en Oldehove donderdag hun nieuwe uitrukkleding uitgereikt. Een primeur daar zij de eerste posten zijn in de provincie Groningen die de nieuwe kleding ontvangen. In de loop van de komende maanden zullen alle posten hun kleding krijgen. De nieuwe uitrukkleding heeft een aantal opvallende verschillen ten opzichte van het oude tenue waaronder de kleurverandering. Daarnaast bestaat het nieuwe tenue uit twee delen: een overall en een overjas. Dit heeft te maken met de verschillende werkzaamheden die de brandweer uitvoert. Het assisteren bij ongelukken kan in een overall, maar voor het blussen van een brand moet de overjas er overheen gedragen worden. Ook is het materiaal van het nieuwe tenue lichter in gewicht, comfortabeler en heeft een betere pasvorm. Veiligheid staat voorop bij de uitvoering van de werkzaamheden door de brandweer; de nieuwe kleding is beter zichtbaar door het reflecterende bovendeel van het tenue. Foto met dank aan Robert van der Veen.