Pluimveeslachterij Storteboom mag uitbreiden

0
252

KORNHORN – Op 19 mei jongstleden heeft pluimveeslachterij Storteboom, gevestigd in Kornhorn, een vergunning aangevraagd om uit te breiden. Deze vergunning is verleend en dit betekent een verhoging van de slachtcapaciteit met 195.000 dieren per dag. De verhoging van de productiecapaciteit kan binnen het bestaande pand plaatsvinden. Voor hoeveel extra banen dit gaat zorgen is op dit moment nog niet bekend. Er is goed geluisterd naar wensen omtrent geur en geluid. Storteboom komt namelijk met twee belangrijke maatregelen om de geuroverlast te beperken. Ten eerste wordt er een nieuw biofilter geplaatst in een gesloten gebouw, waarbij de gereinigde lucht via een 15 meter hoge schoorsteen wordt afgevoerd. De tweede maatregel die het bedrijf neemt is het inpandig overladen van slachtafval. Hiervoor worden nieuwe bedrijfsruimtes in gebruik genomen. De geuroverlast neemt hierdoor af. Op het gebied van geluid verandert er weinig in vergelijking met de huidige situatie. De geluidswaarden blijven binnen de in 2003 vastgestelde grens.