Inwoners Achtkarspelen betrokken bij keuze nieuwe burgemeester

0
227

ACHTKARSPELEN – De gemeente Achtkarspelen gaat na de zomervakantie actief op zoek naar een nieuwe burgemeester. Om te bepalen welk type burgemeester het meest geschikt is, schakelt de gemeente haar inwoners, organisaties en verenigingen in. Zij worden opgeroepen advies te geven. Dat kan vanaf heden tot en met 12 juli op basis van 12 stellingen en een open vraag via www.burgemeesterachtkarspelen.nl. Maandag 9 juli is er een bijeenkomst voor organisaties en verenigingen in Achtkarspelen. Gerben Gerbrandy stopt op 14 januari 2019 als burgemeester van Achtkarspelen. Hij gaat met pensioen. De komende maanden gaat de gemeente op zoek naar een nieuwe burgemeester. In juni en juli zullen de fractievoorzitters van de raad een zogenaamde (concept) profielschets opstellen. Daarin komt te staan welk type burgemeester men het meest geschikt vindt. Om tot een profielschets te komen, vragen de fractievoorzitters ook advies aan derden, waaronder inwoners, organisaties en verenigingen uit de gemeente. De campagne ‘Wie wordt onze nieuwe burgemeester?’ wordt uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Citisens. Maandag 9 juli zijn vertegenwoordigers van organisaties en verenigingen in Achtkarspelen vanaf 19.30 uur welkom in het gemeentehuis in Buitenpost. Zij gaan onder leiding van Citisens in gesprek over wat zij verwachten van hun nieuwe burgemeester. Het resultaat van de avond wordt meegenomen in de profielschets.