Kanskaarten om kansen in kaart te brengen

0
332

MARUM/GROOTEGAST – Mensen met een laag inkomen zijn niet altijd op de hoogte welke inkomensondersteunende voorzieningen er zijn in hun gemeente, zoals Leergeld, het Jeugdsportfonds en het Participatiefonds. Mensen laten hier daardoor geld liggen zonder dit te weten. Daarom heeft Humanitas Westerkwartier recent zogenoemde kanskaarten rondgebracht, en weer opgehaald. “We vragen dan of deze voorzieningen op de kaart ook voor hen van toepassing zijn, of ze er nog vragen over hebben of dat zij wellicht ondersteuning willen bij het aanvragen”, vertelt Inge van der Veen. “Mochten mensen een afspraak willen maken dan noteren we naam/adres/telefoonnummer en later maakt de coördinator een afspraak voor een intakegesprek.” In eerste instantie zijn er 300 kaarten rondgebracht in Marum, welke afgelopen week dus weer werden opgehaald door vrijwilligers van Humanitas. Meer weten over Humanitas Westerkwartier of de kanskaartenactie? Kijk dan op www.humanitas.nl/westerkwartier.