Piet Paulusma feliciteert beachvolleybalsters Josje en Noëlle na winst

0
376

ZUIDHORN – Het Beachvolleybaltoernooi dat afgelopen zondag werd gehouden in het Johan Smitpark draaide uit op –alweer- een groot succes. Strak blauwe lucht, volop zon, aangenaam windje en veel meiden en publiek. Als klap op de vuurpijl kwam SBS 6 weerman Piet Paulusma de winnaars van onder-17, Josje Dijkstra en Noëlle Nelis aan het einde van de dag feliciteren en nam daar zijn weersuitzending voor Hart van Nederland op. Toch een beetje zenuwachtig, door deze ongewone inval van de bekende Nederlander deden de meiden in een rechtstreeks interview met Piet hun verhaal. “Het was best wel gek dat tijdens de finale er steeds een grote camera op het parcours liep. Daardoor was ik toch een beetje afgeleid, maar uiteindelijk hebben we wel gewonnen en was het heel tof dat Piet er was”, blikt Josje met een grote glimlach terug op de gewonnen finale en haar tv optreden. “Nee, ik wil niet voor de camera!” Maar uiteindelijk verscheen ook Noëlle Nelis dapper voor de grote lens en deden de meiden hun verhaal alsof ze wekelijks Hart van Nederland zelf presenteren. Sanne Plenter en Mia Ceslic werden tweede en Marit de Koe en Inge van der Meulen legden beslag op het brons. Bij onder-15 werden  Maaike en Carmen derde, Sophie en Rikki tweede en het de hoogste plaats op het podium was voor Jorien en Maaike. Bij de organisatie louter tevreden gezichten. Zo ook bij de drijvende krachten Tom Ritsema en Staffan Plenter: “We kijken terug op een geslaagde dag. Prachtig weer, de sfeer was fijn, veel enthousiaste deelnemers en spannende wedstrijden. En hartstikke leuk dat Piet Paulusma zijn opname bij ons kwam doen! Een hele mooie dag hier op het Beach Centrum en voor volgend jaar rekenen we ook op mannelijke deelnemers. Ze waren er wel, maar nog buiten de lijnen en hopelijk durven ze volgend jaar ook de stap te zetten. Want hoewel het warm en zwaar was, is beachvolleybal gewoon een hele coole en stoere sport.”