Vroege aardappeloogst op SKSG Gruthoes

0
314

OLDEHOVE – Zaterdag was het een drukte van belang bij SKSG Gruthoes in Oldehove. Onder voortreffelijke weersomstandigheden werd het jaarlijkse pleinfeest gehouden. Het thema dit jaar was de boerderij en dat was te merken! Er liepen diverse boeren en boerinnetjes verkleed op het plein. Het was een geweldig boerenfeest op het vrolijk versierde plein, met allerlei boerenspelletjes en activiteiten waar de peuters, maar ook de broertjes en zusjes aan mee konden doen. Van melkpakken gooien, koe melken, boerderijdieren grabbelen in het stro, kruiwagen rijden met zakken aardappelen, aardappelen zoeken in de zandbak tot koe melken, het gebeurde allemaal. Natuurlijk was er ook allerlei lekkers: ranja, koffie en thee, met heerlijke zelfgebakken cake en koek. Bij het afscheid kregen de kinderen een heus  “Boerenhulpdiploma”, omdat ze zo goed hun best hadden gedaan. Kortom: het was een fantastisch feest waar iedereen met veel plezier op terug kan kijken. Vanaf september is de peuterspeelzaal SKSG Gruthoes ook op dinsdag- en vrijdagochtend geopend.