Hein Corporaal

0
210

BUITENPOST – Hein Corporaal, koster van de Kruiskerk in Buitenpost, viert dit jaar zijn veertigjarig jubileum als koster. Hij werd recent in een kerkdienst toegesproken door Siebe Meindertsma, voorzitter van de kerkenraad. Meindertsma noemde de koster een dienstbare en plichtsgetrouwe koster die soms noodgedwongen bijzondere capriolen moet uithalen. Bijvoorbeeld bij het vervangen van de lampen die aan het hoge plafond van de Kruiskerk hangen. Iets dat de ervaren koster overigens altijd zonder problemen voor elkaar weet te krijgen. De jubilaris werd tevens in het zonnetje gezet en kreeg van de voorzitter een mooi boeket kleurige en fleurige bloemen uitgereikt. Met veertig jaar trouwe dienst komt er binnenkort echter wel een einde aan het kosterschap van Hein Corporaal. Per 1 augustus aanstaande neemt Wiepie Renkema het stokje over van Corporaal. Aan haar de schone taak om het vele goede en harde werk van Hein Corporaal voort te zetten. Allicht ook middels het schenken van duizenden kopjes lekkere koffie, zoals haar voorganger altijd heeft gedaan in de Schakel bij de Kruiskerk.