Kinderen gooien zaadbommen voor bloemenweide

0
230

ZUIDHORN – Woensdagochtend verspreidden de kinderen van de Noordster in Zuidhorn zelfgemaakte zaadbommen in het gebied van Tussen de Gasten. Deze zomer nog zullen uit deze zaadbommen (balletjes van klei/compost/zaden) allerlei soorten bloemen tot bloei komen en ontstaat er een groot bloemenveld. Dit kleurrijke initiatief is ontstaan vanuit Stichting PlukN tijdens de werksessies voor de nieuwe woonwijk in ontwikkeling: Tussen de Gasten.

René Davans van Stichting PlukN vertelt: “Het lijkt ons geweldig om met de naastgelegen basisscholen en/of buurtbewoners een gedeelte van het gebied in het kader van vergroening en sociale betrokkenheid al dit jaar bloemrijker te maken door het uitstrooien van zaadbommen. Wij hebben sponsoren die de benodigdheden hiervoor willen doneren, zodat honderden kinderen en buurtbewoners duizenden zaadbommen in het grasland kunnen verspreiden en deze zomer de weide er al prachtig bij kan staan. Naast dat dit er fantastisch mooi uitziet, is het ook erg goed voor de bijen en vlinders.” Ter voorbereiding op de bloemenweide hebben enkele weken geleden een aantal varkens hun intrede gedaan in het gebied. Dit vijftal heeft zich druk bezig gehouden met het omploegen van de grond. Afgelopen woensdag was het dus tijd voor stap 2. Om het gebied nog natuurinclusiever te maken, werd er woensdag ook een insectenhotel geplaatst.