‘Alle gefrustreerde VVD’ers opvangen is geen optie’

0
274

WESTERKWARTIER – De kans dat VZ Westerkwartier alle VVD’ers die uit VVD Westerkwartier stappen zullen opnemen, is nihil. Dat liet Ytsen van der Velde, fractievoorzitter van VZ Westerkwartier, optekenen. De VVD heeft te kampen met een grote personele leegloop vanwege onenigheid binnen de partij. De VVD’ers die opstappen gaan zich beraden over wat hun volgende stap zal zijn. Overstappen naar een andere partij of misschien een eigen partij opzetten? Een overstap naar VZ Westerkwartier lijkt voor de hand te liggen, maar Ytsen van der Velde gaf aan dat hij niet wil dat álle oud-VVD’ers naar ‘zijn’ partij komen. ‘We willen niet direct geassocieerd worden met ontevreden VVD’ers’, zei hij. ‘We zijn een partij met mensen uit het alle geledingen. Links en rechts, hoog- en laagopgeleid. Als wij in één keer allemaal mensen met het liberale gedachtegoed binnen de partij krijgen, worden wij een soort “VVD light”. Dat willen we niet.’