Openluchtspektakel ‘Wat u Wilt’ in de steigers

0
1543

Rederijkerskamer Langewold wordt 100

OLDEKERK – 100 jaar word je slechts eenmaal. Dus kan je er maar beter uitgebreid bij stil staan, hebben ze bij Rederijkerskamer Langewold gedacht. Al maanden wordt er hard gewerkt om van 11 tot en met 15 september elke avond een schitterend stuk op het toneel te kunnen brengen. Of liever eigenlijk: het gras. Want in plaats van een traditioneel theater met podium is er voor de jubileumvoorstellingen gekozen voor de sfeervolle Kuzemerkooi, met haar schitterende natuur als decor. Zaterdag kwamen de acteurs voor het eerst samen met het samengestelde koor en de muzikanten voor een repetitiedag in de buitenlucht. Er werd druk geoefend, want wie denkt dat het stuk ‘Wat u Wilt!’ van Shakespeare zomaar een voorstelling is, kan er niet verder naast zitten. De eerste verbindingen tussen de spelers en de muzikale ondersteuning is gelegd en belooft veel goeds. “Dat is maar goed ook”, lacht voorzitter Johan Smit. “We hopen in september namelijk zo’n 1.500 mensen te mogen begroeten in de Kuzemerkooi.” 300 mensen kunnen per dag de voorstelling zien. Dat lijkt genoeg plaats, maar de kaartjes zouden weleens snel uitverkocht kunnen zijn. “Niet alleen hopen we publiek uit ons eigen dorp te bereiken, maar liefhebbers van toneel en theater uit de hele regio”, aldus Smit. Aan het enthousiasme van de betrokkenen zal het niet liggen. Ruim 65 man –en vrouw- sterk repeteerden zij de hele zaterdag onder een stralend zonnetje. Kaarten zijn inmiddels te koop bij diverse voorverkoopadressen in Niekerk, Grootegast, Zuidhorn en Leek en te reserveren via de website www.rederijkerskamerlangewold.nl.