Platina belofte in Grijpskerk

0
263

GRIJPSKERK – OnzeOp 1 juli 1948 stapte het echtpaar Groen-Bekker in het huwelijksbootje. Nu 70 jaar later is het stel nog altijd gelukkig getrouwd. Platina dus! Reden voor burgemeester Greetje de Vries-Leggedoor van de gemeente Zuidhorn om het jubilerende paar een bezoekje te brengen. Ietwat verlaat, maar met een stapel gebak arriveerde de burgermoeder in Grijpskerk met een speciaal cadeau namens de gemeente; de trouwakte, netjes ingelijst. De heer Groen is een echte Fries die als politieagent besloot te ‘emigreren’ vanuit Noord Oost Friesland naar het Groninger Grijpskerk. “Ze hebben mij nooit tegengehouden op de grens bij Burum”, vertelt hij lachend. Gelet op de grote hoeveelheid mooie bloemen heeft het paar een geslaagd feestje gehad. Het echtpaar Groen-Bekker is getrouwd op 1 juli 1948 in Oostdongeradeel. De heer Groen is geboren in Westdongeradeel en mevrouw Bekker in Dantumadeel.