Sietze de Vries

0
196

NIEZIJL/VEENHUIZEN – Maandag 23 juli, aanvang 20:00, geeft Sietze de Vries uit Niezijl een orgelconcert in de Koepelkerk te Veenhuizen. Hij speelt het Italiaans Concert van Bach, Suite des Dances van Praetorius, Toccata van Jan Pieterszoon Sweelinck en eigen improvisaties. Het concert is de eerste van de serie Orgelconcerten in de kerken van Anloo, Roden en Veenhuizen. Sietze de Vries ontving zijn professionele opleiding onder meer van Wim van Beek, Jan Jongepier en Jos van der Kooy. Aan het conservatorium van Groningen behaalde hij het diploma Docerend Musicus (Bachelor), aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag het diploma Uitvoerend Musicus (Master) en de Aantekening Improvisatie. Aan de Hogeschool te Alkmaar studeerde hij af als Kerkmusicus met bevoegdheidsverklaring I. In de periode 1987-2002 schreef hij 15 prijzen op zijn naam bij diverse nationale en internationale orgelconcoursen, zowel op het gebied van literatuur als dat van improvisatie. Hoogtepunt en tevens afsluiting van die periode was het winnen van het internationale improvisatieconcours te Haarlem in 2002, waarvan hij ook al tweemaal eerder finalist was. Toegangskaarten kosten € 8,00 incl. kopje koffie (geen pinapparaat).